Charge Me Up!

Partner belépés
nyitva 12:00 - 23:00

Ráspi étterem

Étterem

Ebben a rohanó és számomra furcsa világban egy kis sziget ahol megnyugvást és menedéket talál a lelkem. Sikereink titka életünk értelme.

Tetszik a hely? Nézd meg milyen
kedvezményeket ajánl neked

Kedvezményekhez
Ami a legfontosabb 2004 december 12-én 11 óra 45 perckor megszületett Máté fiam. Életem főműve a Máté Cuvée ihletője maximális elfogultsággal állíthatom, hogy a legokosabb és legszebb gyerek a világon. Ebben a rohanó és számomra furcsa világban egy kis sziget ahol megnyugvást és menedéket talál a lelkem. Sikereink titka életünk értelme.
Borász családban születtem, kicsi gyermekkorom óta ott voltam a szőlőművelés és a borkészítés minden fázisánál. Vendéglátást tanultam, és sok-sok évig dolgoztam úgy a szakmában, hogy nem találtam a szépségét, ezért sokfelé szerencsét próbáltam, kerestem a mélységét és a szépségét. 1994-ben nyílt éttermünkben és borászatunkban is az alapfilozófia: nem szeretnék semmiféle elvárást teljesíteni, nem figyelem, hogy mit szeretne a piac, vagy, hogy mi a trendi. Egyszerűen mindent a természetes szépségében, ízében, a természet által megalkotott ízek megtartásával készítek, nagyon fontos a nyersanyag tisztelete, és a természet iránti alázat, ez nemcsak a konyhánkra, hanem a borászatunkra is érvényes.

A fűszerkertünkre, és a nyersanyagbeszerzésre helyezem a hangsúlyt. Az magyarországi szarvasgombakultusz újraélesztéséhez nagyban hozzájárult az étterem. A '90-es évek közepétől rendszeresen tartottunk szarvasgomba vacsorákat meghívott vendégborászok közreműködésével. Ahol akár négy öt féle magyar szarvasgomba szerepelt a menübe. A konyhában minden ott, akkor és frissen készül, kemencében, és öntött vas serpenyőben, nincsen cola, fanta, sprite, hanem frissen facsart levek, 20 féle virág és gyümölcsital, házi kenyér, házi sajt, Magyarország és a világ legjobb borai a kezdetektől fogva ott volt a borlapunkon. Mindenféle marketing és reklámtevékenység nélkül rövid időn belül az éttermünk nagyon híres lett, először külföldön, majd lassan Magyarországon is, és rengeteg újságcikk jelent meg Európában, Olaszországban, Franciaországban, Japánban és Amerikában is. Borászatunk irányítását 2003-ban vettem át szüleimtől,hasonló elvekkel mint az étterem vagy ahogy az életemet élem.

Ugyanebben az évben elkészült magyarország első 5 csillagos kékfrankos vörösbora (ami nagy felháborodást keltett borvidékünk borászai között) A borban az igazság számomra azt jelenti, hogy aki iszik a borunkból az nemcsak bort iszik, hanem találkozik az igazsággal is, ami tükrözi a talajunk, az éghajlatunk lehetőségeit, és nem akar megfelelni az éppen aktuális divatnak. Alapelvek: minimum 30 maximum 80 éves tökékről szüretelünk drasztikus hozamkorlátozással:1000-1500kg/ha, kisegítő-és segédanyagok és fajélesztők nélkül, a legjobb köves talajú dűlőkről (mészkő, csillámpala, mészkőbe ágyazott gneisz). Amikor egy borászati szaküzletben megláttam a merlot, chardonay, savignon blanc, cabernet savignon, nemes francia fa tannin granulátum, vörösborfesték...stb. feliratot azzal a sok száz féle kisegítő és segédanyagokkal, fajélesztőkkel, megértettem, hogy "a vörösbor színe vörös és nem fekete, a bor tanninja annál selymesebb, minél több pénzt vagyunk hajlandóak adni érte, és a fordított ozmózis és a vákuumos sűrítés csodákra képes, és a szőlőnövénynek szinte semmilyen szerepet nem enged a trendi bortechnológia."

Pedig a bor az egyetlen olyan élelmiszer, aminek az elkészítésében az embernek a legkevesebb szerep jutott. Borunkat az Isten, tehát maga a természet készíti, mi csak arra ügyelünk, hogy egészséges legyen a szőlő, ne legyen túlterhelve, kiválasztjuk a helyet, hogy hol teremjen, a tisztaságra, az oxidációra, az erjedési hőmérsékletre ügyelünk, és a végén minden megtörténik magától, csak a már több 100 éve használt ként (szulfitot) tartalmaz minimális mennyiségben. Mindenféle marketingtevékenység nélkül a boraink eljutnak Londonba, Franciaországba, Ausztriába, Hollandiába, Belgiumba, NewYorkba. A 2003-as Kékfrankos Selection borunk tudtommal máig az egyetlen magyar bor, amiről írt A nagy Johnson - Robinson féle boratlasz egyik szerzője.

Szolgáltatások

  • Kerthelyiség
  • Állatbarát
  • Parkoló

Kedvezmények

Akciók kizárólag a Charge Me Up felhasználóknak

+Ajándék

Ajándék kávé

 
115 db maradt
nyitva 08:00 - 22:00

Kékfény Étterem és Pizzéria

Étterem
?
km, Kőszeg
-48%

Bacardi Cuba Libre

950 HUF helyett 494 HUF
119 db maradt
nyitva 09:00 - 21:00

Center Kávézó

Kávézó
?
km, Békéscsaba
-10%

A'la carte

 
119 db maradt
nyitva 11:30 - 01:00

The Club

Étterem
?
km, Budapest IX. kerület

Mindig a legrosszabbkor
merül le a telefonod?

Töltsd le ingyenes
alkalmazásunkat
és keress töltőpontot

Android iOs

Legyél te is partnerünk

Egy merülő telefon új vendégeket hozhat? Igen! Gondolj csak bele. A mobilosok nagy része napi szinten küzd az éppen rosszkor, rossz helyen merülő mobil problémájával. Te melyik kávézóba, étterembe mennél be ilyenkor? Egyre többen keresik azokat a vendéglátóhelyeket, ahol egyszerűen, gyorsan fel tudják tölteni mobiljukat. A Charge me Up! ehhez biztosítja a telefontöltőket, valamint vendéglátóhelyed bekerül a Charge me Up mobiltelefon töltőpontok egyre népesebb táborába. Akciókat indíthatsz saját admin felületedről, melyekről a Charge me Up! applikáció a telefonján értesíti a vendéget. Emellett csatlakozhatsz italos partnereink akcióihoz is. Regisztrálj egyszerűen online, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tudd meg miért jó a partnerünknek lenni

Szeretnél értesülni a legfrissebb eseményekről, hírekről, akciókról?

Iratkozz fel hírlevelünkre.

Tetszik? Kövess minket
Facebookon is

facebook.com/chargemeupNET